sâmbătă, 14 mai 2011


GENEZA

(Partea a II - a)

Creaţia sclipea de claritate, splendoare şi culoare. Privind-o, Dumnezeu zâmbi satisfăcut.

Apoi observă că îi lipseşte ceva...

Muzica, trăirea, iubirea.

Şi-a hotărât să populeze acest mirific decor. A lăsat în ape specii care, perechi cu perechi au început dansul nupţial. Acelaşi lucru l-a făcut cu munţii şi câmpiile. Până şi cerurile înalte s-au lăsat străbătute de păsări călătoare.

Apoi a mângâiat totul cu veghea lui neobosită şi şi-a observat chipul oglindit în claritatea apei. A decis năstruşnic să-şi înnobileze creaţia desăvârşind-o cu o fiinţă asemeni Lui, zămislită după chipul şi asemănarea Lui care să se bucure şi să convieţuiască-n armonie cu tot ce crease până în acel moment.

A însufleţit această fiinţă şi-a hărăzit-o cu simţire, inteligenţă şi sensibilitate.

A pus Dumnezeu în această mică reflecţie a Lui nădejdea că cineva îi va împartăşi bucuria şi sclipirea pe care o dăruise în ce crease până în acel moment.

(VA URMA)

4 comentarii:

Anonim spunea...

caut...

Daniela spunea...

Te Iubesc pentru Tot Ceea Ce Esti...

Anonim spunea...

Doamna Bilt,
Doresc sa va intreb despre iubirea neconditionata...este acelasi lucru cu relatia neconditionata? Este permis fata de mine insami sa-mi pierd orice urma de demnitate, doar pentru ca iubesc pe cineva?
Partenerul meu considera ca daca il iubesc eu trebuie sa rabd orice, oricat, oricum, oricand. Eu pe de alta parte consider ca daca el vrea orice oricat oricum, poate avea dar in acelasi timp vreau sa am dreptul la viata si nu numai la umilinte doar pentru ca ...il iubesc.Unde gresesc?

Elena Bilt spunea...

Ceea ce descri a fi iubire este atasament, karma, ego, orice numai IUBIRE nu. Daca ai astfel de relatie in viata ta, nu este partenerul de vina ci tu insati ai adus pe energie acest aspect. Respira-te si reintregeste-te, adu-te ACASA din relatia in care esti victima. Iarta-l, iarta-te si cel mai important, iubeste-te asa cum ai vrea sa fi iubita. Cu pretuire Elena Bilt.